Annonce:


Gode råd til sejlturen
Ligesom der på landjorden gælder regler for færdselen, gælder der også på vandet regler, som man bør kende og overholde.

Vis hensyn til andre
Hvis man ser en supertanker, er man godt klar over, at den ikke lige er i stand til at dreje, eller på nogen måde undvige en lille sejlbåd, der får lyst til at sejle lige ind foran den.
De store skibe har sværere ved at manøvre end de små skibe. Derfor bør man vise hensyn, når man ser en større båd.

Lyt til vejrudsigten
Lyt til vejrudsigten, inden du sejler ud, og sørg for at have en radio med, så du kan lytte til vejrudsigten, mens du er på havet. Vejret er uforudsigelige og kan skifte i løbet af en halv time. Mange har gennem tiden fortrut at de har undervurderet vejret.

De våde varer skal ikke blandes
Ligesom du skal afholde dig fra at køre bil, når du har drukket alkohol, bør du også afholde dig fra at sejle en båd, når du har drukket.
Kombinationen af sejlads og alkohol er meget dårlig.

Redningsudstyret
Redningsudstyret skal holdes i orden. Det er lovpligtigt, at der er en redningsvest til alle ombord på et skib, det er dog frivilligt, om man vil bære redningsvesten, når man sejler.
Derudover bør man have enten nødraketter eller nødblus med. Begge dele har en udløbsdato, så man skal sørge for at smide gamle effekter ud og købe nye, når de når udløbsdatoen.

Båden
Båden skal også holdes ved lige.
Ikke blot for syns skyld, men i høj grad også af sikkerhedsmæssig årsager.
Sørg for, at motoren virker, hvis en motoren sætter ud på åbent hav, så kan det være en katastrofe.

Lær at sejle
Det er frivilligt, om man vil erhverve et duelighedsbevis, hvis man kun sejler både på færre end 20 brutto-ton. Altså et almindeligt lystsejlerskib.
Men det er alligevel værd at tænke over at erhverve sig et. Man lærer søfartsreglerne, og der er en teoretisk prøve i navigation og en praktisk prøve i sejllads.

Lær at svømme
Ingen regner med at falde i vandet, når de befinder sig på en båd. Men det kan ske, og derfor bør man som minimum kunne svømme, så man har en chance for at redde sig selv.

Bliv ved båden
Skulle uheldet være ude, og skibet kæntrer, så bliv i nærheden af skibet.
Der er størst mulighed for, at redningsfolkene finder dig, hvis du er i nærheden af den kæntrede båd. En båd er stor og til at få øje på.

Kategorier på sider:

Kahyt Fribord Tonnage Billede skib 4 Signalflag Gode rd fr du forlader havnen Legetjsskib Bger Dybgang Amningsmrker Ballast Tankskib Bom Agter For Skib Bagbord Forsikring Skibsrejser Styrbord Billede skib 2 Gode vinterrd Gode rd til sejlturen L Billede skib 1 Billede skib 3 Friluftsudstyr


 Du er her: Skib - Netannoncer Skib -